Mad og måltider
Mad er både nydelse, næring, fællesskab og kultur, og det skal det også være for beboerne på Albertslunds nye plejecenter Albertshøj.
Og det kan sagtens gå hånd i hånd med, at maden bliver bestilt fra et storkøkken, for selve tilberedningen og serveringen kommer til at foregå i køkkener på de enkelte afdelinger.
Maden kommer som ”måltidspakker” med kød, grøntsager og sovs, som tilberedes i afdelingernes køkkener, så lyde og dufte kan sprede sig i fællesarealerne. Maden kan bestilles mere eller mindre færdig, men der skal stadig snittes grøntsager og skrælles kartofler. Alt efter ønske kan kødet komme i hele, rå udskæringer eller i forstegte stykker, der blot skal varmes inden servering. I begge tilfælde bliver maden tilberedt i afdelingens køkken lige inden spisning.
Der skal også være forskel på hverdag og fest. Til Mortens Aften kan man vælge at bestille en hel and og tilberede den fra bunden, men man kan også bestille færdige andelår og sovs, der blot skal varmes i afdelingens køkken.
På forhånd er der ingen faste regler for, hvilken slags mad der kan bestilles, eller om beboerne deltager i madlavningen. Det tager beboere og personale stilling til i fællesskab, så de finder en model, der passer til beboerne og til deres daglige liv i plejecentret.