Gå til hovedindhold

Ægtefællebolig

Fire boliger er ægtefælleboliger. Disse boliger er større end de øvrige boliger og egner sig til ægtepar, som gerne fortsat vil bo sammen, selv om den ene ægtefælle har brug for så meget pleje, at hun eller han ikke længere kan bo i hjemmet.

Indhold

  De fire ægtefælleboliger er større end de øvrige boliger i plejecentret. To af dem består ligesom de mindre lejligheder af et værelse, to af dem består af to værelser. Alle lejlighederne indeholder et lille køkken med køkenvask og køleskab, så beboerne selv kan lave kaffe og the og have deres egne madvarer på køl. hvis de har lyst til mere end de fælles måltider.

  Toilet

  Badeværelset er stort nok til at have en hjælper med, hvis man har brug for hjælp til bad og toiletbesøg.

  Plejeboligerne er tidssvarende i størrelse og indretning og større end lejlighederne i kommunens tidligere plejecenter Albo.

  Størrelse og husleje

  Huslejen for ægtefælleboligerne er 10.189* kr. for 96 m2. De 96 m2 er dels den private bolig, dels de arealer som beboerne er fælles om, bl.a. den fælles spisestue og opholdsstue.

  Alle skal have råd til at bo her

  Huslejen i Albertshøj kan virke høj, men beboere kan søge boligydelse efter de gældende regler, så alle har råd til at bo her, også selvom man kun modtager almindelig folkepension. Boligydelsen udregnes individuelt og er bl.a. afhængig af, om man har formue.

  Plejeboligerne er tidssvarende i størrelse og indretning og større end lejlighederne i kommunens tidligere plejecenter Albo.

  *Priser i 2016